Senarai Dskp Sejarah Tingkatan 5 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Senang

9789834726621 600x521 jpgImej ini di ambil dari sumber berikut : mehrajbooks.com.my

Salam berkenalan dan seronok sebab singgah lagi ke tempat perkongsian ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Sejarah Tingkatan 5

Anda sangat beruntung oleh kerana pada kali ini pihak admin akan kongsikan dengan anda bahan-bahan DSKP Sejarah Tingkatan 5

Jom Lihat DSKP Sejarah Tingkatan 5

9789834726621 600x521 jpgImej ini di ambil dari sumber berikut : mehrajbooks.com.my

Sebelum pergi lebih jauh, jom kita belajar dulu serba ringkas mengenai DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Dalami Apa itu DSKP dan Fungsinya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah 1 fail yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini telah direka khas bagi menolong memudahkan pendidikan membuat pentaksiran dalam PDPC.

Kewujudan DSKP dikatakan mampu memudahkan cikgu kerana kita hanya merujuk satu fail (DSKP) sahaja untuk melaksanakan PDPC. Untuk perhatian semua, DSKP ini mengandungi Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Penerangan Ringkas Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang murid perlu ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Maksud Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa pula Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir perkembangan murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Fail Berikut

Senarai Dskp Sejarah Tingkatan 5 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Senang ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Kami di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pengetahuan kepada semua, tiada satupun DSKP Sejarah Tingkatan 5 yang kami kongsikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian bahan-bahan sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Saya sangat berharap agar artikel ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Sejarah Tingkatan 5

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Download Fail :  DSKP Sejarah Tingkatan 5

Selamat Memuat turun & Jumpa Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, kami semua berharap agar anda dapat share bahan ini kepada semua. Jangan lupa untuk tekan butang share dan kongsikan imej ini semua di google plus anda. Ya, sebarkan artikel bermanfaat agar lebih ramai mendapat kebaikannya ini.

Terima kasih kerana singgah ke edu web kami ini. Untuk pemberitahuan post di atas iaitu Senarai Dskp Sejarah Tingkatan 5 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Senang di tulis oleh admin pada 2019-02-06 16:21:42.

Pada kali ini kami ingin beritahu bahawa pihak admin telah publishkan satu perkongsian yang sangat bermanfaat untuk guru-guru cetak iaitu Senarai Dskp Sejarah Tingkatan 5 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Senang.

Kami fikir ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari informasi ini di Senarai Dskp Sejarah Tingkatan 5 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Senang. Semoga digunakan.