Kumpulan Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah

9789837700055 600x521 jpgImej ini di ambil dari pemilik berikut : mehrajbooks.com.my

Assalamualaikum semua terima kasih sangat sebab mari lagi ke taman ilmu ini. Adakah anda tengah mencari DSKP Sejarah Tingkatan 2

Anda sangat beruntung oleh kerana untuk kali ini kami akan tunjukkan kepada anda bahan-bahan DSKP Sejarah Tingkatan 2

Ini Ialah DSKP Sejarah Tingkatan 2

9789837700055 600x521 jpgImej ini di ambil dari pemilik berikut : mehrajbooks.com.my

Sebelum terlanjur pergi ke perkara lain, jom kita fahami dahulu serba ringkas mengenai DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Kenali Apa itu DSKP dan Impaknya

DSKP atau nama panjangnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan 1 fail yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini telah dibuat untuk menolong memudahkan para pendidik melaksanakan pentaksiran dalam PDPC.

Kewujudan DSKP dikatakan mampu memudahkan guru kerana mereka hanya perlu merujuk satu fail (DSKP) sahaja bagi menjalankan proses PDPC. Untuk perhatian semua, DSKP ini mengandungi Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Bila Perlu Guna Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang para pelajar patut ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Apa yang di Maksudkan Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa Guna Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir perkembangan murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen Berikut

Kumpulan Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui twitter atau mana-mana media sosial yang lain. Admin di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pengumuman kepada semua, tiada satupun DSKP Sejarah Tingkatan 2 yang kami berikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian dokumen sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Saya sangat berharap agar bahan ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Bahan : DSKP Sejarah Tingkatan 2

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Dapatkan Bahan :  DSKP Sejarah Tingkatan 2

Selamat Mendownload & Jumpa Lagi Lain Kali

Akhir kata sebelum berpisah, saya berharap agar anda dapat share bahan ini kepada semua. Jangan ketinggalan untuk tekan butang share dan kongsikan bahan ini semua di facebook anda. Ya, viralkan benda bermanfaat agar lebih ramai mendapat kebaikannya ini.

Terima kasih kerana singgah ke laman web kami ini. Untuk pemberitahuan bahan di atas iaitu Kumpulan Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah di tulis oleh admin pada 2019-03-09 03:10:42.

Pada hari ini kami ingin nyatakan bahawa pihak admin telah kongsikan satu artikel yang sangat bermanfaat untuk ibubapa cetak iaitu Kumpulan Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah.

Kami tahu ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Kumpulan Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah. Semoga dimanfaatkan.