Kumpulan Dskp Pendidikan Seni Visual Tahun 4 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang

ds dskp semua subjek kssr tahun 1 hingga tahun 5Imej ini di ambil dari laman web berikut : sistemguruonline.my

Apa khabar semua bersyukur sangat kerana anda mari lagi ke blog ini. Betultak jika saya kata anda sedang mencari DSKP Pendidikan Seni Visual Tahun 4

Anda sangat beruntung oleh sebab pada kali ini pihak kami akan berikan kepada anda bahan-bahan DSKP Pendidikan Seni Visual Tahun 4

Mari Dapatkan DSKP Pendidikan Seni Visual Tahun 4

ds dskp semua subjek kssr tahun 1 hingga tahun 5Imej ini di ambil dari laman web berikut : sistemguruonline.my

Sebelum terlanjur pergi ke perkara lain, apa kata ikuti pembelajaran tentang serba ringkas apa itu DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Fahami Apa itu DSKP dan Fungsinya

DSKP atau sebutan asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan 1 fail yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini telah direka khas bagi menolong memudahkan para cikgu menyiapkan pentaksiran dalam PDPC.

Kewujudan DSKP dikatakan dapat memudahkan guru kerana mereka hanya perlu melihat satu fail (DSKP) sahaja untuk melakukan proses PDPC. Secara konklusinya, DSKP ini hasil gabungan antara Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Apa Guna Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang pelajar patut ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Maksud Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa yang di Maksudkan Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir pencapaian murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Fail Berikut

Kumpulan Dskp Pendidikan Seni Visual Tahun 4 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui pinterest atau mana-mana media sosial yang lain. Admin di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk penjelasan kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Seni Visual Tahun 4 yang kami kongsikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian ilmu sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Pihak Admin sangat berharap agar artikel ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Pendidikan Seni Visual Tahun 4

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Fail :  DSKP Pendidikan Seni Visual Tahun 4

Selamat Memuat turun & Jumpa Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, saya berharap agar anda dapat kongsikan bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan imej ini semua di media sosial anda. Ya, share benda bermanfaat agar lebih ramai mendapat ilmunya ini.

Terima kasih kerana melawat ke laman pendidikan kami ini. Untuk pengetahuan artikel di atas iaitu Kumpulan Dskp Pendidikan Seni Visual Tahun 4 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang di tulis oleh admin pada 2019-03-10 00:14:42.

Pada hari ini kami ingin war-warkan bahawa kami telah publishkan satu perkongsian yang sangat bermakna untuk ibubapa download iaitu Kumpulan Dskp Pendidikan Seni Visual Tahun 4 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang.

Kami rasa ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Kumpulan Dskp Pendidikan Seni Visual Tahun 4 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang. Semoga bermanfaat.