Kumpulan Dskp Pendidikan Moral Tahun 2 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang

2 taklimat umum kssr 1 638 jpgImej ini di ambil dari kredit berikut : slideshare.net

Salam perkenalan bersyukur sangat kerana anda datang ke rumah digital ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Pendidikan Moral Tahun 2

Anda sangat langkah kanan sebab untuk kali ini pihak kami akan kongsikan dengan anda bahan-bahan DSKP Pendidikan Moral Tahun 2

Lihat Lebih Banyak DSKP Pendidikan Moral Tahun 2

2 taklimat umum kssr 1 638 jpgImej ini di ambil dari kredit berikut : slideshare.net

Sebelum ke bab seterusnya, jom kita fahami dahulu serba sikit mengenai DSKP ini. Kita belajar serba ringkas sahaja

Dalami Apa maksud DSKP dan Kesannya

DSKP atau sebutan asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah 1 maklumat yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini direka khas untuk menolong memudahkan pendidikan melakukan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP ini dikatakan mampu menolong para guru kerana mereka hanya merujuk satu dokumen (DSKP) sahaja bagi menjalankan PDPC. Sebagai maklumat, DSKP ini terdiri daripada Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Info Ringkas Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang murid perlu ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Bila Perlu Guna Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa Guna Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir perkembangan pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen Berikut

Kumpulan Dskp Pendidikan Moral Tahun 2 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Admin di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk rujukan kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Moral Tahun 2 yang kami share ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan bahan-bahan sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Nama Fail : DSKP Pendidikan Moral Tahun 2

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Muat Turun Fail :  DSKP Pendidikan Moral Tahun 2

Selamat Memuat turun & Datang Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, pihak admin berharap agar anda dapat kongsikan bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan artikel ini semua di facebook anda. Ya, viralkan benda bermanfaat agar lebih ramai mendapat kebaikannya ini.

Terima kasih kerana beri sokongan ke blog kami ini. Untuk pengetahuan artikel di atas iaitu Kumpulan Dskp Pendidikan Moral Tahun 2 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang di tulis oleh admin pada 2019-03-15 05:29:42.

Pada kali ini kami ingin beritahu bahawa pihak admin telah menulis satu bahan yang sangat bagus untuk guru-guru print iaitu Kumpulan Dskp Pendidikan Moral Tahun 2 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang.

Kami rasa ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan informasi ini di Kumpulan Dskp Pendidikan Moral Tahun 2 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang. Semoga berguna.