Himpunan Dskp Pendidikan islam Tahun 1 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah

rampaian kssr tulisan jawi tahun 1Imej ini di ambil dari pemilik berikut : buku.karangkraf.com

Assalamualaikum wbt bersyukur sangat kerana anda datang lagi ke perpustakaan maya ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Pendidikan Islam Tahun 1

Anda sangat beruntung oleh kerana perkongsian kali ini admin akan tunjukkan kepada anda tentang DSKP Pendidikan Islam Tahun 1

Jom Download DSKP Pendidikan Islam Tahun 1

rampaian kssr tulisan jawi tahun 1Imej ini di ambil dari pemilik berikut : buku.karangkraf.com

Sebelum terlanjur pergi ke perkara lain, apa kata ikuti pembelajaran tentang serba sikit mengenai DSKP ini. Kita belajar serba ringkas sahaja

Fahami Apa itu DSKP dan Impaknya

DSKP atau nama panjangnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu maklumat yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini telah dibuat bagi membantu memudahkan guru melakukan pentaksiran dalam PDPC.

Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ini dikatakan dapat menolong para cikgu kerana mereka hanya perlu merujuk satu dokumen (DSKP) sahaja bagi menjalankan proses PDPC. Secara ringkasnya, DSKP ini mempunyai Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Apa pula Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang murid-murid perlu ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Kenali Apa itu Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Maksud Standard Prestasi?

  • Guru mentaksir perkembangan murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Fail-fail Berikut

Himpunan Dskp Pendidikan islam Tahun 1 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui pinterest atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk penjelasan kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Islam Tahun 1 yang kami share ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian ilmu sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami semua sangat berharap agar artikel ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Pendidikan Islam Tahun 1

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Dapatkan Fail :  DSKP Pendidikan Islam Tahun 1

Selamat Memuat turun & Jumpa Lagi Lain Kali

Akhir kata sebelum berpisah, pihak kami berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan post ini semua di google plus anda. Ya, kongsikan bahan bermanfaat agar lebih ramai mendapat kebaikannya ini.

Terima kasih kerana sokong ke blog kami ini. Untuk perkongsian artikel di atas iaitu Himpunan Dskp Pendidikan islam Tahun 1 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah di tulis oleh admin pada 2019-02-10 04:10:42.

Hari ini kami ingin beritahu bahawa saya telah kongsikan satu artikel yang sangat bermanfaat untuk ibubapa dapatkan iaitu Himpunan Dskp Pendidikan islam Tahun 1 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah.

Kami fikir ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Himpunan Dskp Pendidikan islam Tahun 1 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah. Semoga digunakan.