Muat Turun Dskp Bahasa Melayu Tingkatan 4 Yang Boleh Di Cetak Dengan Mudah

score in pt3 kertas model bahasa melayu rm6 50Imej ini di ambil dari website berikut : eidsb.com.my

Salam sayang dan terima kasih sebab datang ke web ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Bahasa Melayu Tingkatan 4

Anda sangat bernasib baik oleh kerana untuk kali ini saya akan tunjukkan kepada anda iaitu DSKP Bahasa Melayu Tingkatan 4

Mari Teruskan ke DSKP Bahasa Melayu Tingkatan 4

score in pt3 kertas model bahasa melayu rm6 50Imej ini di ambil dari website berikut : eidsb.com.my

Sebelum terlanjur pergi ke perkara lain, jom kita belajar dulu serba sikit apa itu DSKP ini. Ya, ringkas sahaja jangan risau

Kenali Apa maksud DSKP dan Kegunaannya

DSKP atau nama panjangnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan 1 dokumen yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini dibentuk bagi menolong memudahkan pendidikan melakukan pentaksiran dalam PDPC.

Ianya dikatakan mampu memudahkan guru kerana kita hanya merujuk satu fail (DSKP) sahaja untuk melaksanakan PDPC. Sebagai maklumat, DSKP ini mempunyai Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Bila Perlu Guna Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang murid-murid perlu ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Kenali Apa itu Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa pula Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir pencapaian pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Fail-fail Berikut

Muat Turun Dskp Bahasa Melayu Tingkatan 4 Yang Boleh Di Cetak Dengan Mudah ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui pinterest atau mana-mana media sosial yang lain. Kami di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk rujukan kepada semua, tiada satupun DSKP Bahasa Melayu Tingkatan 4 yang kami upload ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian dokumen sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami sangat berharap agar bahan ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Fail : DSKP Bahasa Melayu Tingkatan 4

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Muat Turun Bahan :  DSKP Bahasa Melayu Tingkatan 4

Selamat Mendownload & Jumpa Lagi Nanti

Akhir kata sebelum berpisah, kami semua berharap agar anda dapat kongsikan bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan post ini semua di media sosial anda. Ya, kongsikan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat manfaatnya ini.

Terima kasih kerana singgah ke laman web kami ini. Untuk nota post di atas iaitu Muat Turun Dskp Bahasa Melayu Tingkatan 4 Yang Boleh Di Cetak Dengan Mudah di tulis oleh admin pada 2019-02-12 18:36:42.

Kali ini kami ingin war-warkan bahawa kami telah menulis satu artikel yang sangat bagus untuk guru-guru download iaitu Muat Turun Dskp Bahasa Melayu Tingkatan 4 Yang Boleh Di Cetak Dengan Mudah.

Kami faham ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Muat Turun Dskp Bahasa Melayu Tingkatan 4 Yang Boleh Di Cetak Dengan Mudah. Semoga bermanfaat.