Kumpulan Dskp Bahasa Melayu Tahun 4 Yang Boleh Di Cetak Dengan Segera

pelaporan perekodan dskp bahasa melayu tahun 4Imej ini di ambil dari post berikut : abmlinus.blogspot.com

Salam silaturrahim dan seronok sebab anda datang ke taman syurga ini. Anda mencari DSKP Bahasa Melayu Tahun 4

Anda sangat beruntung kerana untuk kali ini admin akan tunjukkan kepada anda iaitu DSKP Bahasa Melayu Tahun 4

Perkongsian DSKP Bahasa Melayu Tahun 4

pelaporan perekodan dskp bahasa melayu tahun 4Imej ini di ambil dari post berikut : abmlinus.blogspot.com

Sebelum ke bab seterusnya, apa kata admin terangkan dulu serba ringkas mengenai DSKP ini. Kita belajar secara umum sahaja

Fahami Apa itu DSKP dan Kegunaannya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu fail yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini telah dibuat bagi membantu memudahkan pendidikan menyiapkan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP ini dikatakan mampu menolong guru kerana mereka hanya merujuk satu fail (DSKP) sahaja bagi melaksanakan PDPC. Sebagai maklumat, DSKP ini mempunyai Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Apa Kegunaan Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang para pelajar perlu ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Info Ringkas Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Bagaimana Nak Guna Standard Prestasi?

  • Guru mentaksir perkembangan pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen Berikut

Kumpulan Dskp Bahasa Melayu Tahun 4 Yang Boleh Di Cetak Dengan Segera ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui telegram atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk rujukan kepada semua, tiada satupun DSKP Bahasa Melayu Tahun 4 yang kami share ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan ilmu sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Pihak Admin sangat berharap agar artikel ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Bahan : DSKP Bahasa Melayu Tahun 4

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Download Bahan :  DSKP Bahasa Melayu Tahun 4

Selamat Memuat turun & Datang Lagi Nanti

Akhir sekali sebelum berpisah, pihak ridaksi berharap agar anda dapat share bahan ini kepada semua. Jangan lupa untuk tekan butang share dan kongsikan artikel ini semua di facebook anda. Ya, sebarkan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat bahannya ini.

Terima kasih kerana datang ke blog pendidikan kami ini. Untuk perkongsian artikel di atas iaitu Kumpulan Dskp Bahasa Melayu Tahun 4 Yang Boleh Di Cetak Dengan Segera di tulis oleh admin pada 2019-02-13 15:38:42.

Hari ini kami ingin beritahu bahawa sidang penulis telah publishkan satu post yang sangat bermakna untuk murid-murid dapatkan iaitu Kumpulan Dskp Bahasa Melayu Tahun 4 Yang Boleh Di Cetak Dengan Segera.

Kami yakin ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari bahan ini di Kumpulan Dskp Bahasa Melayu Tahun 4 Yang Boleh Di Cetak Dengan Segera. Semoga bermanfaat.