Kumpulan Dskp Bahasa Melayu Tahun 1 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Senang

9789835994463 500x500 jpgImej ini di ambil dari post berikut : eaton.net.my

Salam silaturrahim dan seronok kerana anda singgah lagi ke tempat perkongsian ini. Anda mencari DSKP Bahasa Melayu Tahun 1

Anda sangat bernasib baik sebab kali ini kami hendak tunjukkan kepada anda bahan-bahan DSKP Bahasa Melayu Tahun 1

Jom Download DSKP Bahasa Melayu Tahun 1

9789835994463 500x500 jpgImej ini di ambil dari post berikut : eaton.net.my

Sebelum pergi lebih jauh, jom kita fahami dahulu serba ringkas tentang DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Kenali Apa maksud DSKP dan Kegunaannya

DSKP atau sebutan asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan satu fail yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini dibentuk bagi membantu memudahkan para guru melakukan pentaksiran dalam PDPC.

Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ini dikatakan mampu memudahkan pendidikan kerana kita hanya merujuk satu fail (DSKP) sahaja bagi menjalankan PDPC. Secara ringkasnya, DSKP ini mengandungi Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Kenali Apa itu Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang pelajar mesti ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Maksud Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa pula Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir pencapaian murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen Berikut

Kumpulan Dskp Bahasa Melayu Tahun 1 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Senang ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui twitter atau mana-mana media sosial yang lain. Kami di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pengumuman kepada semua, tiada satupun DSKP Bahasa Melayu Tahun 1 yang kami upload ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan dokumen sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Saya sangat berharap agar artikel ini bermanfaat untuk semua.

Nama Fail : DSKP Bahasa Melayu Tahun 1

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Dapatkan Fail :  DSKP Bahasa Melayu Tahun 1

Selamat Memuat turun & Datang Lagi Lain Kali

Akhir kata sebelum berpisah, saya berharap agar anda dapat share bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan imej ini semua di telegram anda. Ya, sebarkan bahan bermanfaat agar lebih ramai mendapat bahannya ini.

Terima kasih kerana suport ke edu web kami ini. Untuk pengetahuan artikel di atas iaitu Kumpulan Dskp Bahasa Melayu Tahun 1 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Senang di tulis oleh admin pada 2019-02-05 19:16:42.

Hari ini kami ingin beritahu bahawa saya telah kongsikan satu artikel yang sangat berguna untuk ibubapa cetak iaitu Kumpulan Dskp Bahasa Melayu Tahun 1 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Senang.

Kami faham ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari bahan ini di Kumpulan Dskp Bahasa Melayu Tahun 1 Yang Boleh Di Muat Turun Dengan Senang. Semoga bermanfaat.